Hvor meget energi koster det pr. år at holde en skoleklasse frisk?

Hvor meget energi koster det pr. år at holde en skoleklasse frisk?
energiforbrug til ventilation

Et eksempel kunne være, at en klasse med 28 personer kan forsynes med frisk luft fra ét Airmaster AM 1000 ventilationsanlæg. 

Med 200 skoledage vil dette anlæg kun bruge ca. 200 kWh pr år på ventilering af lokalet. Hvad der er nok så interessant at kigge på, er varmegenvindingen – hvor meget energi ventilationsanlægget genvinder gennem varmeveksleren. Den høje varmegenvinding medfører, at anlægget genvinder over 20 gange mere energi, end der anvendes til at udskifte den brugte rumluft med frisk udeluft.

Med andre ord kan et Airmaster ventilationsanlæg skabe et sundt og godt indeklima for en hel skoleklasse med et strømforbrug på 1 kWh om dagen!

Ovennævnte eksempel er beregnet med en gennemsnitlig luftmængde på 760 m3/h, hvilket svarer til en gennemsnitlig drift på 80% af anlæggets nominelle maks. ydelse. Beregningen vil desuden afhænge af faktorer som rumtemperatur, indblæsningstemperatur og brugsmønster. I dette eksempel kører anlægget fra kl. 8 til 16 med en konstant luftmængde, men det behøver det ikke nødvendigvis at gøre i virkeligheden. Med behovsstyring kører ventilationsanlægget kun når der er brug for det. Ventilationsanlægget kan f.eks. være styret af en CO2-sensor eller en bevægelsessensor.

Energiberegner

Hvor meget energi et Airmaster ventilationsanlæg skal bruge for at give et konstant, godt indeklimaniveau kan du beregne på vores energiberegner

Beregn ventilationsbehov

Skal du til at projektere, og først finde ud af hvilket/hvilke anlæg der vil passe bedst til projektet, så kan du bruge denne ventilationsberegner til at få et løsningsforslag.

Du kan naturligvis også altid kontakte Airmaster.

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi ”decentrale” helt ind i sjælen. Fordi vi uden sammenligning kan skabe det bedste indeklima og dermed den bedste trivsel, når vi har føling med det enkelte rum og dets brugere – og fordi, vi har ambitioner om hele tiden at blive bedre til det, vi laver.

Tilmeld nyhedsbrev