Frisk luft på en ekstremt økonomisk måde

Foråret 2017 flyttede de 381 elever på De Zonnebloem folkeskolen i Sint-Amands (Belgien) endelig ind i deres helt nye skolebygning. Et sofistikeret ventilationsystem sikrer perfekt komfort og tilstrækkeligt med frisk luft. Kort sagt, en skole som opfylder alle betingelser for et godt studiemiljø.
Frisk luft på en økonomisk måde

Bygningerne fra det 19. århunderede var meget gammeldags, og de var uinspirerende, utiltalende og ubehagelige at undervise og lære i. Det var også derfor, at man, efter planen om “Schools of Tomorrow”, besluttede at rive de gamle bygninger ned og erstatte dem med en smuk state-of-the-art uddannelsesinstitution. Arkitekten Emile Smets fra arkiteturfirmaet a33: “Vi valgte et design med en fløj med klasseværelser i tre etager. Den horisontelle udforming gør, at bygningen passer fint ind i omgivelserne. Vi opnåede dette ved at blande det svagt farvede murværk med vertikale bånd af mørkere mursten, og ved samtidig at modulere facaden vertikalt til den bugtende gade. Ved hjørnet følger bygningen vejens sving, hvilket giver en følelse af mere plads og øget trafiksikkerhed. Ved siden af er der en bygning med en multifunktionel entré og spisesal, som fungerer som bindeled til børnehaven bagved.”

Et godt indeklima var meget vigtig for bygningsejeren

”En smuk bygning med et praktisk udseende er dog ikke nok”, forklarer Nathalie Duquesne, Airmaster Salgschef. ”Endnu vigtigere er et fremragende indlæringsmiljø, først og fremmest ved at forsyne bygningerne med tilstrækkelig frisk luft. For at opnå dette, valgte bygherren vores ventilationsløsning.”

Det vigtigste er et fremragende indlæringsmiljø, hvilket opnås ved at forsyne bygningerne med en tilstrækkelig mængde frisk luft."

Tæt på ventilationen

Faktisk forsynes klasseværelserne med frisk luft fra fjorten Airmaster AM 800 anlæg. Disse giver hver i sær en luftmængde på omkring 725 m3/h med en lydniveau, som er mindre end 35 dBa. Nathalie Duquesne:
Det interessante er, at denne løsning tilbyder ‘behovstyret ventilation’. Med andre ord styres ventilationen af antallet personer, som er tilstede. Hvert anlæg er udstyret med en CO2-sensor, som kontinuerligt måler CO2-niveauet i rummet og tilpasser ventilationen herefter. Takket være CO2-sensor og den progammerbare ugentlige timer, kører AM 800 anlæggene kun når det er nødvendigt, hvilket har resulteret i en kæmpe energibesparelse. Yderligere fordele; der er ingen kanaler og derfor ingen varmetab. Sidst men ikke mindst er der  ikke behov for lyddæmpere. Anlæggene har indvendig isolering og er fremstillet af komponenter af høj kvalitet.”

Sint-Amands.jpg

Klasseværelserne forsynes med frisk luft fra fjorten Airmaster AM 800 anlæg, som sikrer en konstant luftmængde på omkring 725 m3/h. Alle anlæg er 2/3 integreret i loftet og installeret på ydervæggen.

Nem at vedligeholde

Alle anlæg er 2/3 integreret i loftet og installerede mod væggens yderside. Indtag og udsugning føres direkte gennem ydermuren. Anlæggene styres af et centralt kontrolpanel i teknikrummet. Nathalie Duquesne:
”Når alle indstillinger er på plads, kører anlæggene helt automatisk. Og endnu bedre: da der ikke er kanaler, som der er i centrale anlæg, så er vedligehold begrænset til filterskifte. Heller ikke dette behøver skolen at holde øje med, da alle anlæg er udstyret med filteralarm ved tryktab. Filteralarmen aktiveres kun, hvis filtrene er groft tilsmudset og trænger til udskiftning.”

Sint Armand 400X400

Efter planen om “Schools of Tomorrow”, blev det besluttet at rive de gamle bygninger ned og erstatte dem med en smuk state-of-the-art uddannelsesinstitution.

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi ”decentrale” helt ind i sjælen. Fordi vi uden sammenligning kan skabe det bedste indeklima og dermed den bedste trivsel, når vi har føling med det enkelte rum og dets brugere – og fordi, vi har ambitioner om hele tiden at blive bedre til det, vi laver.

Tilmeld nyhedsbrev