Styr på ventilationen hos Silkeborg kommune

Silkeborg kommune har et stort antal Airmaster ventilationsanlæg på skoler og institutioner. Airlinq Online har vundet stor udbredelse i kommunens ejendomme, fordi den understøtter arbejdet med effektivisering og bedre service.

Ingeniør Thomas Kjems Lyngvad fra Energi og Teknik, Silkeborg Kommune, fortæller...

"Ejendomsdriften i Silkeborg Kommune er siden 2012 blevet samlet i en central funktion, hvor planlægning af nybyggeri, vedligeholdelse, køb og salg, udlejning, rengøring og teknisk service drives professionelt efter Facility Management principper.

I Silkeborg Kommune arbejder al teknisk personale i teams og der findes ikke længere fast personale i vores ejendomme. Dette betyder, at IT løsninger til fjernovervågning og drift af vores tekniske installationer er kraftigt efterspurgte og under konstant udvikling.

I efteråret 2016 fik vi monteret 45 decentrale ventilationsanlæg med opkobling til Airlinq Online. Anlæggene er placeret på en folkeskole og ventilerer undervisningslokaler, grupperum, fællesarealer og lærerforberedelse.

Efter at alle ventilationsanlæg kom i drift, lagde en af vores tekniske personale mærke til, at nogle af ventilationsanlæggene kørte hver morgen, når han mødte ind på skolen. Anlæggene er leveret med PIR følere, så de kun starter op når der er elever i lokalerne eller CO2 koncentrationen er for høj.

På Airlinq Online portalen kunne vi se, at en del af anlæggene også var programmeret med timer, som betød, at de kørte fra 7 morgen til 17 om eftermiddagen. Dette blev ændret i et snuptag med Airlinq Online portalen. Havde vi ikke haft Airlinq Online havde vi været nødt til at logge os på hvert enkelt anlæg og ændre indstillingerne manuelt. Så allerede her har vi sparet en del tid.

I et andet tilfælde klagede en lærer over træk fra ventilationsanlægget og bad os skrue op for indblæsningstemperaturen. Med en iPad i hånden kunne vi vise læreren en log over indblæsningstemperaturen på anlægget, som viste at temperaturen var som den skulle være. Vi valgte at justere indblæsningsristen en smule, så lufthastigheden blev mere passende ved tavlen, hvor læreren stod.

Generelt synes jeg, at Airlinq Online portalen giver et hurtigt overblik over de væsentlige setpunkter og aktuelle værdier, og brugerfladen kan nemt tilpasses vores individuelle ønsker. Vi har også mulighed for at ændre setpunkter eller indstillinger for mange anlæg på én gang.

I den daglige drift har vores tekniske personale mulighed for at se aktuelle værdier for temperatur og CO2. Hvis der er behov for justering kan de gøre dette uden de skal være tilstede i bygningen. Ligeledes kan jeg supportere både brugere og teknisk personale direkte og analysere opsamlede data, hvis indeklimaet ikke er tilfredsstillende.

Airlinq Online har vundet stor udbredelse i kommunens ejendomme, fordi den understøtter vores arbejde med effektivisering og bedre service".

 

 

Thomas-Lyngvad.jpg

Thomas Lyngvad

I 2019, er der således 300 Airmaster ventilationsanlæg i drift fordelt på 16 skoler og børnehaver, samt yderligere 110 fordelt på kulturhus, plejehjem og handicapboliger.

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi ”decentrale” helt ind i sjælen. Fordi vi uden sammenligning kan skabe det bedste indeklima og dermed den bedste trivsel, når vi har føling med det enkelte rum og dets brugere – og fordi, vi har ambitioner om hele tiden at blive bedre til det, vi laver.

Tilmeld nyhedsbrev