Indeklima på arbejdspladsen

 

Dårligt indeklima på arbejdspladsen

Både børn og voksne kender de typiske gener ved et dårligt indeklima. 

Luften er tæt og varm. Dit hoved virker tungt, og du har svært ved at koncentrere dig. Et dårligt indeklima har stor indflydelse på vores præstation, indlæring og velvære i dagligdagen. Undersøgelser viser, at et dårligt indeklima har en negativ effekt på vores præstationsniveau, som reduceres med op til 5-10%. Når det drejer sig om børn, er effekten endnu større (Geo Clausen, International Centre for Indoor Environment and Energy, Technical University of Denmark).  


Skole og institutioner
For at bibeholde et godt indeklima i skoler og institutioner anbefales det at ventilere, så indholdet af CO2, det såkaldte ppm niveau, ikke overskrider 1000 ppm i længere perioder. Indeklimaet i skolebygninger og daginstitutioner er afgørende for elevernes og undervisernes velbefindende. Flere undersøgelser viser, at et dårligt indeklima har en negativ effekt på børns indlæringsevne. For at sikre et godt indeklima og holde CO2 -niveauet nede, er den hyppige luftudskiftning en forudsætning. Kravene til ventilation i denne type lokaler skærpes hele tiden i takt med, at vigtigheden og den positive effekt af frisk luft igen og igen dokumenteres.

CO2 måling på Gl. Hasseris Skole

 

 

Kontor og mødelokaler
For at bibeholde et godt indeklima i et traditionelt kontormiljø bør luften normalt udskiftes mindst 3 gange pr. time og hyppigere i møde- eller konferencelokaler. I mange lokaler er der desuden også behov for køling, når ventilationen i sig selv ikke er tilstrækkelig til at holde temperaturen nede på et behageligt niveau. Som de eneste på markedet har vi udviklet et højeffektivt kølemodul, som på nem vis kan integreres i vores decentrale ventilationsanlæg.

CO2 måling fra kontorlokale på Terma

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af vigtige nyheder inden for indeklima, produkter og meget mere fra Airmaster. Tilmeld dig nu!