// 11.2.2016

AIRMASTER revolutionerer med nyt AM 1000 decentralt ventilationsanlæg

/Files/Billeder/Billeder/Nyhed/AMS1000%20indbl%c3%a6sning%20i%20top%20-%20%c3%85bne%20bundplader%20og%20visning%20af%20filtre.jpg
AIRMASTER A/S introducerer nu nyt decentralt ventilationsanlæg, der egner sig til eksempelvis ventilation i skoler, kontorer og andre steder, hvor der er behov for effektivt luftskifte med lavt energiforbug.
 

AM 1000 lever op til tidens krav til luftkvalitet og lavt støjniveau, det vil i praksis sige ca. 950 m3/h og 30 dB(A) fra anlægget. Samtidig har AM 1000 en varmegenvinding på over 80% og sammen med et lavt strømforbrug, svarende til en SFP-værdi på ca. 700 J/m3, er AM 1000 en særdeles energieffektiv og lydsvag ventilationsløsning.


AKTIV LYDKONTROL - ACTIVE NOISE CONTROL (ANC)Steffen Pedersen, Udviklingsingeniør

AIRMASTER igangsatte for flere år siden et forskningsprojekt sammen med Aalborg Universitet, Sektion for Akustik, om brugen af aktiv lyddæmpning i ventilationsanlæg. Forskningen er blevet til anvendt teknik og forskeren fra dengang, Steffen Pedersen, er nu ansat ved AIRMASTER som udviklingsingeniør, og har bidraget væsentligt til at løse udfordringen med lavt lydniveau.

AM 1000 har indbygget flere sæt højttalere og mikrofoner, der fjerner lavfrekvente og generende lyde ved at udsende ”modlyd”. Systemet nedbringer lyd fra anlægget med ca. 3 dB(A), afhængig af installationsforholdene, og er stærkt medvirkende til anlæggets samlede præstation.


AUTOMATISK JUSTÉRBAR INDBLÆSNING - ADAPTIVE AIRFLOWErik Bjørn, Udviklingschef

En anden væsentlig udfordring har været at kunne forsyne et typisk lokale med 950 m3/h frisk luft, som normalt skal være lidt koldere end rumtemperaturen, for at sikre mod for høj rumtemperatur. En høj frisklufttilførsel vil let føre til problemer med træk. Dertil kan lægges, at man i dag, af energimæssige hensyn, ofte ønsker behovsstyring af luftmængden. Det medfører, at et indblæsningsmønster, der er optimeret til én luftmængde, ikke nødvendigvis er optimal til en anden.

Til denne udfordring har AIRMASTERs udviklingschef, Erik Bjørn, opfundet en patentanmeldt indblæsningsdiffusor, der tilpasser indblæsningsmønsteret efter luftmængde såvel som lokalets geometri. Den grundlæggende idé bag diffusoren er, at den er delt i to, så luften forlader anlægget i to adskilte stråler:

Ved store luftmængder spredes luften meget.       Ved mindre luftmængder løber de to stråler sammen og koncentrerer sig.
   


Det Adaptive Airflow™ princip udnytter loftet og strømningstekniske principper, til at variere indblæsningsmønsteret mellem større og mindre luftmængder. På denne måde kan en konstant kastelængde, i et stort interval, opretholdes og trækproblemer undgås.


HÅNDTÉRBAR MODULOPBYGNINGAnders Vestergaard

AM 1000 leveres som et modulært system, hvor anlægget samles af fire dele, der transporteres og løftes enkeltvis. Nye muligheder er opstået med det modulære system, for placering af studse til luftindtag og afkast, så anlægget let kan tilpasses bygningens konstruktion.

Hvor AIRMASTER før har kunnet tilbyde to standardløsninger, væg og loftgennemføring, findes AM 1000 i adskillige versioner af væg, loft, og sidegennemføringer, samt kombinationer heraf. AIRMASTERs konstruktør Anders Vestergaard er lykkedes med at skabe et meget fleksibelt anlæg, som i tillæg er meget lufttæt på trods af modulopdelingen.

Allerede nu har man hos AIRMASTER gjort sig gode praktiske erfaringer fra testinstallationer på byggepladser. I et nyligt projekt gik der 3 timer fra anlægget ankom på pladsen, til det hang på plads i funktionsduelig stand. I et andet projekt kunne man uden problemer bruge en ganske lille vareelevator til at få modulerne op på tredje sal, hvor det ellers ville have været umuligt at bære et helt anlæg op ad de smalle trapper.

På billedet nedenfor ses et stolt AIRMASTER udviklingsteam - her fotograferet ved en AM 1000 prototype til test i AIRMASTERs testcenter.

Airmaster Udviklingsafdeling

AIRMASTER GÅR SNART I "SKYEN"
AIRMASTER introducerer snart et nyt internetbaseret overvågnings- og styringssystem ved navn Airlinq Online. Via Airlinq Online bliver det, via en almindelig internetforbindelse, muligt at se drift- og hardwaredata, opdatere software, ligesom AIRMASTER eller brugerens driftspersonale kan foretage fjernsupport. Flere informationer i næstkommende nyhedsbrev.

Ønsker du at høre mere om AIRMASTERs decentrale AM 1000 ventilationsanlæg, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 98 62 48 22 eller info@airmaster.dk

Læs også mere på www.airmaster.dk

Billede: AM 1000 integreret, klasseværelse


 
Tilbage til oversigt

Start her

Beregn din ventilationsløsning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af vigtige nyheder inden for indeklima, produkter og meget mere fra Airmaster. Tilmeld dig nu!