// 4.10.2019

Vi bygger bro til BMS integration

/Files/Billeder/Billeder/Nyhed/API-nyhed.jpg
Airmaster introducerer nyudviklet API der gør det let og økonomisk attraktivt at integrere styringen af Airmaster ventilationsanlæg op mod BMS systemer.
 

Airmaster decentrale ventilationsanlæg er stand-alone ventilationsanlæg med egen styring som betjener det enkelte rum med ventilation, varmegenvinding og højt komfortniveau.

Airmaster introducerede allerede i 2016 en cloud baseret løsning hvor anlæggene kobles sammen i ”skyen” hvor de reguleres og overvåges via Airmasters Airlinq Online platform. Flere tusinde anlæg er allerede koblet op på denne platform.

Airmasters Airlinq Online løsning udvides nu med en nyudviklet API, så regulering og overvågning samtidig OGSÅ kan foretages via et traditionelt BMS system, uden investering i dyre kommunikationsmoduler såsom  KNX® , BACnetTM og lignende.

Der opnås mange fordele herved:

  • Airmaster kan fortsat supportere og overvåge anlæg via Airlinq Online
  • Brugere og teknikere kan vælge om de til dagligt vil anvende brugerfladen fra Airlinq Online eller fra BMS leverandør til styring og overvågning af Airmaster ventilationsanlæg
  • Fælles regulering af for eksempel signaler til temperaturen i rummet – sparer energi og giver komfort da systemerne ikke modarbejder hinanden
  • Der gives alarmer til BMS systemet så service kan planlægges effektivt og omkostningsbesparende

Hvem kan bruge Airlinq Online API

Alle kunder, der fremover får installeret Airmaster ventilationsanlæg, eller allerede har installeret Airlinq Online adgang i deres Airmaster ventilationsanlæg, kan nu få stillet API’en til rådighed. Det kræver blot et brugerlogin.

For at kunne kommunikere med dit BMS, kræver det desuden at denne BMS kan tilgå en WEB API. Der kan findes yderligere teknisk dokumentation i dette onlinekatalog: https://api.airlinq.eu/swagger.

Hvordan kan API’en bruges

Ved hjælp af Airlinq Online API’en kan de ønskede funktioner fra Airlinq Online integreres i et BMS system for at opnå en platform der indeholder de oplysninger som man ønsker, for at kunne håndtere hverdagen på en simpel måde.

Airlinq Online API’en er således et værktøj til at opnå individuelle ønsker for styring og administration af ventilationen, sammen med lys, varme og øvrige installationer i bygningen.

Du kan bruge API’en til at

  • designe din egen platform
  • designe en platform med flere systemer integreret så som lys, varme og ventilation
  • integrerer simple parameter f.eks. advarsler og alarmer på dashboards
  • skabe et simpelt view af hvordan ventilationsanlægget kører

EKSEMPLER:

Optimering af komforten i rummet

Fra BMS gives besked til varmesystemet om at regulere temperaturen i rummet 2 grader ned.

Denne besked gives samtidig til Airmaster ventilationen, som gør det samme, så ventilationen ikke forsøger at overtage opvarmningen af rummet. Samarbejdet mellem varme og ventilation optimerer kvaliteten af indeklimaet og er samtidig energieffektiv.

Optimering af serviceopgaver

Restlevetid på filtre hentes ind i BMS. Sammen med eventuelle andre advarsler fra de andre tekniske installationer kan serviceopgaver planlægges mest hensigtsmæssigt.


 
Tilbage til oversigt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af vigtige nyheder inden for indeklima, produkter og meget mere fra Airmaster. Tilmeld dig nu!