2 Grader Mindre Linkedin Og News Header På Web

Regeringen, Danske Regioner og KL har besluttet at sænke temperaturen i alle offentlige bygninger i forbindelse med nuværende energikrise. Temperaturen har i statslige og offentlige bygninger normalt ligget på 21-22 grader, den sænkes nu til 19 grader, og det har bl.a. betydning for dit Airmaster ventilationsanlæg.

Hos Airmaster har vi naturligvis handlet på lovgivningen og står nu klar til at hjælpe dig med, hvordan du indstiller dit anlæg til at kunne håndtere temperatursænkningen, uden at din elregning løber løbsk.

 

Sådan skal du forholde dig til ændringen
Airmasters decentrale ventilationsanlæg er som standard leveret med indstillinger, der er optimeret til drift ved rumtemperaturer på 21-22 grader. Med en sænkning af temperaturerne til 19 grader er det nødvendigt at foretage ændringer af 1-2 parametre i styringen af dit anlæg. Dette alene for at undgå et forhøjet energiniveau eller uhensigtsmæssigt drift.

Har du et eller flere decentrale ventilationsanlæg fra Airmaster er det altså vigtigt at læse med her:

Anbefalinger til Airmasters anlæg fra marts 2011 og frem til i dag:

  • Indstillingen Displacement står som standard til 0 grader. Denne anbefaler vi, at du ændrer til -2 grader (eller til 2 i anlæg, der er produceret før 2013). Ved den ændring vil indblæsningstemperaturen holdes på det rigtige niveau i forhold til rumtemperaturen. Foretages ændringen ikke, vil anlægget gå i ubalance - og det vil påvirke indeklimaet og din elregning. Det kan nemlig også medføre, at anlægget vil bruge varmefladerne til at holde temperaturen oppe, og derved opstår et unødigt højt energiforbrug.

Anbefalinger til Airmasters anlæg fra februar 2016 og frem til i dag:

  • Foruden ændring af displacement vil det i anlæg fra 2016 og frem være nødvendigt at foretage endnu en ændring. Indstillingen RTmin, der som standard er sat til 18 grader, anbefaler vi sænkes til 16 grader så anlægget ikke utilsigtet bruger elvarmefladen.

Generel vejledning i forbindelse med anlæggets energiforbrug
Hos Airmaster reagerer vi på det øgede fokus på energiforbrug, og derfor tilbyder vi assistance med energioptimering ved drift af dit decentrale ventilationsanlæg.

Du kan derfor kontakte Airmaster Teknisk Support, som kan vejlede og hjælpe via telefon eller mail.

Mindsk energiforbruget med behovsstyret ventilation
Til optimering af anlæggene i forbindelse med regeringens tiltag anbefaler Airmaster en kombination af tilpasning af standardindstillingerne (som beskrevet ovenfor) samt behovsstyring af anlæggene.

Med den kombination vil du opnå den største energibesparelse, fx vil du for vores AM 500, AM 800, AM 900 og AM 1000 kunne opnå en besparelse på mellem 300-600 kWh, hvilket svarer til en besparelse på 1100-2200 kr. (estimat er baseret på gennemsnitsprisen for august 2022 inden afgifter og gebyrer).

Derved vil alene den sparede el i flere tilfælde kunne betale for energioptimeringen i løbet af 1-2 år. Hvis transportafgift, genanvendt varme m.fl.  medregnes vil energioptimeringen tjenes hjem det første år.

Har du brug for hjælp?

Tøv ikke med at tage kontakt til os på support@airmaster.dk eller på telefon 86 75 79 99

Du er også velkommen til at vende direkte henvendelse til vores Team i Teknisk Support. 

Vi står klar til at hjælpe dig. 

FAQ

Spørgsmål?


Vi har samlet en liste over de mest stillede spørgsmål i forbindelse med sænkning af indetemperaturerne.  

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi ”decentrale” helt ind i sjælen. Fordi vi uden sammenligning kan skabe det bedste indeklima og dermed den bedste trivsel, når vi har føling med det enkelte rum og dets brugere – og fordi, vi har ambitioner om hele tiden at blive bedre til det, vi laver.

Tilmeld nyhedsbrev