Spring til hovedindhold
Bedre indeklima med decentral ventilation

Decentral ventilation vigtigt bud på bæredygtigt indeklima

Godt indeklima
Med decentral ventilation kan man optimere ventilationen rum for rum, effektivt og bæredygtigt, hvilket er velegnet til både nybyggeri og renovering af skoler, institutioner og kontorer.


17. Januar 2023


Airmaster tilbyder decentrale ventilationsløsninger, som er en meget fleksibel løsning og hurtig at montere. Det kan udføres rum for rum og i både nybyggerier og ved renoveringer. Det gør naturligvis løsningen interessant for mange potentielle kunder, men der er mange elementer på spil, når man vælger ventilationsløsning.

”Det handler både om et optimalt indeklima til glæde for børn eller voksne i skoler, institutioner, kontorer eller andre rum, hvor mennesker opholder sig. I dag er der også et stort fokus på bæredygtighed og energiforbrug. Her er den decentrale ventilationsløsning et oplagt redskab til at imødekomme kravene om fx lavt energiforbrug og den ’bæredygtige fornuft’, der er i at renovere i større grad, fremfor at bygge nyt,” fortæller Michael Holm, Nordic Sales Manager hos Airmaster.

Energipriser gør decentral løsning endnu mere interessant for mange

Bygherrer og entreprenører m.m. ser blandt andet på LCA (Livscyklusanalyse), hvor det drejer sig om et produkts CO2-aftryk, og hvordan det påvirker miljøet, fra det produceres til det nedbrydes igen. Desuden er LCC (Levetidsomkostningerne) ligeledes aktuelle.

”Sidstnævnte er blevet endnu mere påtrængende med udviklingen i dagens energipriser, og her udmærker de decentrale ventilationsløsninger sig ved at reducere energiforbruget væsentligt. Det gælder både i forhold til, at luften ikke skal transporteres rundt via rørsystemer i bygningen, som der går meget energi til. Med den decentrale løsning foregår det direkte i det enkelte lokale eller rum og ud til omgivelserne. Desuden tager monteringen typisk to mand fire til fem timer per rum, hvilket også har indflydelse på LCA’en,” forklarer Michael Holm.

Egne laboratorier og fokus på innovation

Michael Holm

Hos Airmaster har vi egne luft- og lydlaboratorier, hvor vi tester for lyd og træk m.m.

Begge dele spiller en stor rolle for komforten i lokalet, hvor systemet helst skal være så lydløst og med mindst gene for menneskerne i lokalerne som muligt.

Decentral ventilation er fleksibelt at styre med behovstyret ventilation, siger Michael Holm:

”Alle parametre spiller ind, men vi arbejder også med EPD på vores produkter, for det er også afgørende i fremtidens byggeri, hvor forskellige certificeringer kræver omfattende dokumentation for de anvendte produkter og materialer.
Vi arbejder både med kommuner og private bygherrer og entreprenører, og det er klart, at i nogle tilfælde giver det mening med en kombination af centrale og decentrale ventilationsløsninger", siger han og fortsætter:

"Hos Airmaster har vi valgt at fokusere på de decentrale ventilationsanlæg, så vi kan udvikle vores ekspertise og nye innovative produkter, som hele tiden øger effektiviteten og forbedrer både LCA og LCC til gavn for vores kunder.”

Kontakt vores salgsteam

Anders Høj

Anders Høj

Senior Sales Manager

Department Bornholm, Færøerne, Grønland, Island.
Martin Christiansen

Martin Christiansen

Area Manager

Department Nord- og Sønderjylland
Søren Gudiksen

Søren Gudiksen

Area Manager

Department Midtjylland og Fyn
René Haahr

René Haahr

Area Manager

Department Sjælland og Øerne
Anders Eskildsen

Anders Eskildsen

Export Manager, Module

Department Export Manager, Modular construction