Spring til hovedindhold

Optimal luftkvalitet på kontorer er en investering

Godt indeklima på kontoret med ventilation
Den decentrale ventilationsløsning med varmegenvinding var perfekt til at give bygningen et sundt indeklima uden ombygning.

Tekst Els Jonckheere    |    Foto Airmaster

Cultuurconnects åbne kontorlandskab er der anbragt to AM 300 ventilationsanlæg.

Optimal luftkvalitet på kontorer er en investering, der lynhurtigt tilbagebetaler sig. Sygefraværet vil falde kraftigt, og medarbejderne præsterer meget bedre. Derfor var organisationerne Cultuurconnect og FARO meget opmærksomme på ventilation under renoveringen af deres kontorer i bygningen "De Priem" i Bruxelles. De valgte et decentraliseret system med varmegenvinding fra Airmaster, den perfekte løsning til at give eksisterende bygninger et sundt indeklima uden ombygning.

Cultuurconnect er en nonprofitorganisation, der forbinder lokale kulturhuse, biblioteker, myndigheder, teknologispillere og kunstneriske initiativer. De hjælper kulturorganisationer med digitale udfordringer og anvendelse af moderne teknologi. FARO er det flamske supportcenter for kulturarv. Begge organisationer har til huse i gaden Priemstraat i hjertet af Bruxelles. Ud over kontorer råder de også over diverse mødelokaler, som de udlejer til organisationer med social og kulturel målsætning. For at kunne tilbyde medarbejdere og besøgende mere komfort besluttede begge organisationer at omdesigne de tre etager.

"Den decentrale ventilationsløsning med varmegenvinding var perfekt til at give bygningen et sundt indeklima uden ombygning."

- Cultuurconnect stræbte efter bedre luftkvalitet, fortæller Nathalie Duquesne, Area Manager hos Airmaster. FARO sigtede primært mod bedre termisk komfort. På grund af de mange glaspartier steg temperaturen meget i sommermånederne. Begge nonprofitorganisationer ønskede at implementere et D-system, men det påkrævede kanalarbejde skabte problemer. (Et D-system, balanceret ventilation, er kendetegnet ved mekanisk lufttilførsel og mekanisk udsugning). Heldigvis tilbyder Airmaster den perfekte løsning til disse typer cases med det decentrale D-system. 

Separat luftgruppe for hvert rum

Godt indeklima på kontoret med ventilation

Hos Cultuurconnect blev en AM 800-enhed installeret i biografsalen. Mødelokalerne C og D blev hver udstyret med en AM 500-enhed.

Nathalie Duquesne: - Vi placerede to AM 300 ventilationsanlæg i det åbne kontorlandskab. Bibnet-rummet fik den samme type ventilationsanlæg. Kontoradministratoren valgte at lade alle ventilationsanlæg styre og betjene via internettet. Dette gør det muligt at overvåge driften af ventilationsanlæggene på afstand, og om nødvendigt ændre parametrene. Der findes også en CO2-måler i hvert anlæg for at imødekomme personalebelastningen. Hvert ventilationsanlæg har en CO2-sensor, der registrerer kuldioxidindholdet og automatisk justerer luftkapaciteten. Dette betyder, at ventilationen tilpasses, hvilket gør løsningen meget energieffektiv.

Ventilationsanlæggene kan styres og betjenes via internettet.

I kombination med varmegenvinding blev ventilationssystemet tilmed indstillet til B5-renoveringsprisen, som uddeles af miljøforvaltningen i Bruxelles.

Effektiv og lydløs

Godt indeklima på kontoret med ventilation

FARO valgte også en lignende løsning til kontorerne. Den eneste forskel er, at de to AM 300-ventilationsanlæg også har et kølemodul, der reducerer udeluftens temperaturen med ca. 12°C, før den blæses ind i lokalerne.

- Da hver enhed har et indblæsnings- og udsugningsgitter, kræves der ikke yderligere kanaler, fortsætter Nathalie Duquesne. Reaktionerne på den optimerede komfort er enstemmigt positive. Selv under den sidste hedebølge kunne alle fortsætte med at arbejde.

Kort sagt: Airmaster har endnu engang bevist, at decentral ventilation er en enkel, men fremragende løsning. 

Source: Bouwen aan Vlaanderen 2019

Hos FARO har ventilationsanlæggene også et kølemodul, der reducerer udeluftens temperatur med ca. 12°C, inden den blæses ind i lokalerne.

Kontakt os, hvis du vil vide mere om decentral ventilation

Vores kompetente serviceteam står klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig om alt fra dimensionering, konfiguration, placering og projektering – så du kan finde det helt rigtige anlæg til dit behov.

Kontakt Airmaster