Mere ventilation i en fart

Står du og har brug for at øge kapaciteten af ventilation, eller har du lokaler, der helt mangler ventilation – så er der en helt enkel løsning.
mere ventilation i en fart

Et godt indeklima er vigtigt

Vi ved at et godt indeklima med bla. lavt CO2-niveau bidrager til vores almene velbefindende, og medvirker til at vi ikke kommer hjem fra arbejde eller skole med hovedpine, fordi luften har været tung og dårlig. Med den viden der nu er opbygget omkring ventilation og smittespredning, så ser det ud til at god og effektiv ventilation er blevet endnu mere vigtig. REHVA (Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations) har således for tredje gang i år opdateret deres anbefalinger omkring ventilation.

I REHVAs vejledning har de således lavet anbefalinger i forhold til ventilation, hvor det blandt andet anbefales at have ekstra god ventilation i flere timer end normalt, og ingen recirkulation af luften.

 

Ser man på de nyeste anbefalinger omkring ventilation set i sammenhæng med brugen af Airmaster decentrale ventilationsanlæg, så kan følgende fremhæves:

 

Ingen recirkulation af luft

Med decentrale Airmaster ventilationsanlæg har hvert lokale sit eget stand-alone ventilationsanlæg, hvor frisk udeluft kommer direkte ind i lokalet, og brugt luft sendes direkte ud. Luften bliver ikke recirkuleret.

rum med decentral ventilation

Varmevekslere

Airmasters varmevekslere er modstrømsvekslere, hvor indkommende og udgående luftstrømme altid forbliver to helt separate luftstrømme.

Ventilationsanlæggene har endvidere en høj tæthedsklasse i forhold til intern lækage.

I ventilationsanlægget kommer forurenet luft fra rummet således ikke i kontakt med den friske luft udefra.

varmeveksler ventilation

Lad enhederne ventilere længere end normalt

Under normale omstændigheder kører et Airmaster ventilationsanlæg ofte efter en kombination af behovsstyring og tidsstyring. På en skole vil man f.eks. ofte vælge at køre efter et ugeskema + behovsstyring med CO2-sensorer. Det er både energibesparende og samtidig optimalt for brugerne af lokalet, da der ventileres efter behov.

For nuværende anbefales det at lade ventilationen køre længere tid end normalt, samt med højere kapacitet. Indstillingerne for både tidsstyring og luftmængde kan let ændres, og det kan stadigvæk gøres individuelt rum-for-rum, alt efter behov.

Vi anbefaler, at ventilationsanlæggene kører med fuld kapacitet et par timer før og efter brug af lokalet, og endda, at de kører med 30% uden for driftstider, hvor de ellers ville være lukket ned.

Kort sagt om Airmaster ventilationsanlæg:

  • Frisk luft direkte til hvert lokale
  • Ingen recirkulation af luft
  • Enkelt at ændre indstillinger for f.eks. luftmængde og tid
  • Særdeles lydsvagt
  • Hurtigt og enkelt at installere
  • Kan kobles op og styres online
  • Kan integreres med eksisterende BMS

Et Airmaster decentralt ventilationsanlæg kan selvfølgelig klare et lokale selv, eller det bruges som supplement i lokaler, hvor et eksisterende ventilationssystem ikke kan ventilere tilstrækkeligt. Så kan man nøjes med at installere en Airmaster i det, eller de rum hvor det kniber mest med ventilation.

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi ”decentrale” helt ind i sjælen. Fordi vi uden sammenligning kan skabe det bedste indeklima og dermed den bedste trivsel, når vi har føling med det enkelte rum og dets brugere – og fordi, vi har ambitioner om hele tiden at blive bedre til det, vi laver.

Tilmeld nyhedsbrev