Placering af decentrale ventilationsanlæg

For at få det fulde udbytte af Airmasters decentrale ventilationsanlæg, er det vigtigt at vælge det rette ventilationsanlæg og placere det korrekt i forhold til rummets indretning og geometri.

Forkert valg af ventilationsanlæg eller forkert placering kan desuden resultere i trækgener. 

1) Placering af decentral ventilation i et langt smalt rum

I et langt smalt rum, hvor kastelængden er for lille på rummets lange led, men for stor på den smalle led, kan to mindre anlæg med mindre kastelængde med fordel anvendes. 

decentral ventilation i et langt smalt rum

2) Placering af decentral ventilation i rum med højt til loftet

I et rum med højt til loft eller skrånende loft, bør anlæggene monteres så højt som muligt.

decentral ventilation i rum med højt til loftet

3) Undgå blokering af indblæsningsluften

For at opnå de mest effektive indblæsningsforhold, bør man undgå objekter, som fx. lysarmaturer, monteret direkte i loftet. Lysarmaturer bør sænkes, så indblæsningsluften har fri adgang til rummet.

undgå blokering af indblæsningsluften

Hvis der er loftsbjælker, som kan blokere for luftstrømmen, kan man enten vælge et gulvstående anlæg der ventilerer efter fortrængningsprincippet (AM 900) eller placere væghængt anlæg, så det ventilerer på langs af bjælkerne.

loftsbjælker kan blokere for luftstrømmen

3) Arbejdsområde tæt ved ventilationsanlæg

Ved områder, hvor personer vil være placeret fysisk tæt på et anlæg, er det vigtigt at anvende væghængte eller gulvstående modeller efter opblandingspricippet, idet der herved undgås oplevelsen af trækgener.

arbejdsområde tæt ved ventilationsanlæg

Klar til luftforandring

Hos Airmaster er vi ”decentrale” helt ind i sjælen. Fordi vi uden sammenligning kan skabe det bedste indeklima og dermed den bedste trivsel, når vi har føling med det enkelte rum og dets brugere – og fordi, vi har ambitioner om hele tiden at blive bedre til det, vi laver.

Tilmeld nyhedsbrev