Spring til hovedindhold
 

Decentrale ventilationsanlæg er velegnede til skolerenoveringer

Med Airmasters ventilationsanlæg kan mange skoler få en energivenlig og fleksibel ventilationsløsning, som er meget brugbar ved renoveringer, hvor der ikke altid er plads til omfattende rørføringer og tid til nedlukning i længere tid.

Der er stor opmærksomhed på betydningen af et godt indeklima i klasseværelserne, hvor en sund luftkvalitet medvirker til, at eleverne bedre kan koncentrere sig og ikke bliver trætte sidst på dagen efter lang tid i lokalet. Her tilbyder Airmaster decentrale ventilationsløsninger, som er nemme at montere i ét lokale ad gangen og desuden er energieffektive, hvad der også er vigtigt i denne tid. På Roskilde private Realskole har de valgt en løsning fra Airmaster med diffus indblæsning gennem loftet, som ikke er synlig.

”Nogle af anlæggene er installeret i de lokaler, hvor det i første omgang er lavet i forbindelse med nye lofter, så det er meget diskret. Desuden har skolen valgt Airlinq Online, vores egenudviklede webportal, hvor de har mulighed for overblik/overvågning af bl.a. flow, luftkvalitet og temperatur, og den tekniske medarbejder på skolen kan regulere efter behov,” forklarer René Haahr, Area Manager hos Airmaster.

Roskilde private Realskole er glade for effektiv og æstetisk god løsning

Roskilde private Realskole er glade for effektiv og æstetisk god løsning

Skoleleder på Roskilde private Realskole, Klaus Espersen, bekræfter, at en del af begrundelsen for valget af Airmasters ventilationsløsning var, at den dels kunne installeres i et rum ad gangen, og dels havde de hørt godt om Airmaster i forvejen – også fra fagfolk:

”Vi skulle have installeret ventilationen, mens der var elever og lærere på skolen. Vi har fokuseret meget på indeklima med lys, lyd og luft, og mens halvdelen af skolen har ventilation i forvejen, så manglede den anden halvdel. I dag kan vi se, at Airmaster har leveret den luftkvalitet, de lovede, som jeg kan følge på min computer. Desuden har vi valgt løsningen med de nedsænkede lofter, således at det relativt store anlæg ikke fylder meget i lokalerne. Det er også et æstetisk valg. Vi har valgt løsningen med diffus luft, som pustes ud over loftet og siver ned igennem, så elever og lærere i lokalerne ikke udsættes for træk fra ventilationen. Vi er meget tilfredse.”

Vigtigt med sundt indeklima for elever og lærere 

Vigtigt med sundt indeklima for elever og lærere 

Det var Indeklimaentreprise A/S, der stod for indeklimarenoveringen på Roskilde private Realskole, og Uffe Jespersen, civilingeniør, nævner, at de i forbindelse med indeklimarenovering på Roskilde private Realskole skulle montere Airmaster-anlæggene, som de fik til at fungere optimalt.

René Haahr siger, at Arbejdstilsynet har fokus på området, men mest i forbindelse med lærernes arbejdsmiljø.

 ”Der er også et stort behov for at kigge på elevernes trivsel, koncentrations- og indlæringsevne, og når det gælder eksisterende skoler, er den decentrale løsning oplagt. Den er energivenlig og har lav CO2-udlednig, og desuden kan skolerne vælge at installere den i lokalerne i takt med, at økonomien er til det. Det er ikke en løsning, der skal etableres på hele skolen, hvis ikke man ønsker det i første omgang,” tilføjer han.

Kontakt os, hvis du vil vide mere om decentral ventilation

Vores kompetente serviceteam står klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig om alt fra dimensionering, konfiguration, placering og projektering – så du kan finde det helt rigtige anlæg til dit behov.

Kontakt Airmaster